În Dubai, a plouat în 12 ore cît într-un an. Aeroportul a fost închis după ce pista s-a transformat într-un lac. Pe autostrăzi, șoferii fie au rămas blocați în mașini, fie le-au abandonat, în timp ce la metrou apa le-a ajuns oamenilor pînă la glezne. Neputînd să se întoarcă acasă, unii șoferi au dormit în mașini din cauza drumurilor blocate.
Centrul turistic și financiar s-a blocat. Serviciile de urgență au lucrat non-stop. Haosul care a urmat a fost de scurtă durată, dar a arătat vulnerabilitatea orașului la dezastrele naturale. Imaginile au fost șocante pentru orașul hi-tech, o destinație turistică internațională de top, care se mîndrește cu o infrastructură de top la nivel mondial, dar care a cedat în fața dezastrelor naturale.
Ploile sînt rare în regiunea Golfului Persic, iar planificarea urbană nu ține cont de probabilitatea unor furtuni majore. Planul demografic al Dubaiului e unic.
Din cei 3,5 milioane de locuitori ai săi, 92% sînt străini care vin din 200 de țări pentru a locui și lucra în oraș, atrași de scutirile de taxe și stilul de viață relaxat.
Dubai este a doua cea mai bună destinație turistică din lume, potrivit unui raport. Peste 17 milioane de vizitatori au fost anul trecut în Dubai, atrași de soarele de pe tot parcursul anului, restaurante și magazinele de lux. Toată lumea a fost afectată de fenomenele meteo extreme din această săptămînă.
Preluat de la: Noi.md