Aceștia au observat o gaură neagră supermasivă care a sfîșiat o stea și apoi a înghițit-o, scrie Space, informează focus.
Potrivit oamenilor de știință, deși au mai observat anterior procesul de distrugere a stelelor de către găurile negre supermasive, aceasta este prima gaură neagră ucigașă de stele observată relativ aproape de Pămînt, conform standardelor cosmice, cu folosirea luminii vizibile. Noua descoperire oferă o mai bună înțelegere a modului în care găurile negre supermasive cresc și acumulează materie în jurul lor.
Astronomii au ajuns la concluzia că un astfel de proces de ucidere a stelelor ar putea fi mai frecvent decît se credea anterior.
În timpul acestui proces de ucidere a stelei, a fost emisă o lumină foarte puternică timp de numai 15 zile, după care a dispărut brusc. Astfel, acest eveniment s-a încheiat de 2 ori mai repede decît alte evenimente cunoscute de distrugere prin maree. De asemenea, în acest eveniment a fost creată mult mai puțină energie decît în alte evenimente similare.
Preluat de la: Noi.md