„Ce mult, e ca un lac acolo. Văd că peste tot este apă, eu m-am speriat, m-am întrebat ce e asta. Cînd m-am uitat, dar acolo e un tractor. Să schimbe țevile, ca să fie totul bine nu vor mai fi scurgeri”, a spus un localnic.
„Cine trebuie să plătească, noi trebuie să plătim din buzunarul nostru? Voi sînteți întreprindere, încasați de la noi bani. De ce noi, această pierdere de apă trebuie să cadă pe umerii noștri? De ce? Acesta și este disconfortul. Undeva trebuie să stingă apa, pentru că noi avem o scurgere. Dar apa poate că curge încă de cu noapte sau de ieri ziua”, a spus un alt localnic.
Potrivit unui studiu realizat în 2015 pentru renovarea capitală a rețelei de apeduct e nevoie de 40 milioane de euro. Acum, însă acest preț este mult mai mare.
„Noi avem proiectul pregătit și acum trebuie să vedem de unde o să luăm acești bani. Dar dat fiind faptul că întreprinderea nu poate să înainteze, dar o face Administrația Publică Locală, noi am dat proiectul, ei vor face evaluare devizului de cheltuieli și vor înainta către instituțiile abilitate ADR Nord, Guvern”, a declarat directorul tehnic ÎM „Regia Apă- Canal”, Bălți, Vitalie Ungureanu.
În municipiul Bălți sînt 244,2 de kilometri de rețea de apeduct.
Preluat de la: Noi.md