În acest context, 60 cadre didactice și manageriale, psihologi școlari din cele patru școli participă la 11-12 martie curent, la un atelier de formare pentru implementarea programului în instituțiile în care activează, pentru a oferi sprijin elevilor aflați în situații de criză.
Domnul Maher Daboul, specialist Educație, NRC a menționat că ”Formarea are ca scop sprijinirea cadrelor didactice, cu diverse abilități, pentru a le spori capacitatea de a promova recuperarea și bunăstarea elevilor lor, ceea ce va contribui la crearea unei atmosfere educaționale mai incluzive în clasele lor. În plus, sperăm că principiile și exercițiile BLP vor ajuta profesorii să recunoască și să își gestioneze propriul stres”, a comunicat dl Daboul.
În deschiderea atelierului, Daniela Mămăligă, director ”Parteneriate pentru Fiecare Copil” /PPFC/, a mulțumit donatorilor și partenerilor locali pentru suport și colaborare. ”Rezultatele obținute, de la lansarea BLP în Republica Moldova, au demonstrat că acest program este necesar și util profesioniștilor din sistemul educațional, pentru a putea gestiona și facilita incluziunea în mediul școlar a copiilor aflați în situații de criză, inclusiv a copiilor refugiați, pentru a le îmbunătăți starea de bine ”, a spus dna Mămăligă.
Evenimentul este desfășurat în Proiectul ,,Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățămînt din Moldova”, implementat de PPFC în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, ca parte a unui parteneriat cu Consiliului Norvegian pentru Refugiați (NRC).
BLP este un program de sprijin psihosocial care poate fi integrat în cadrul programelor de educație în contexte de criză, inclusiv umanitară. Acesta conține o abordare holistică de sprijinire a recuperării copiilor în urma evenimentelor traumatizante trăite în timpul conflictului sau a impactului deplasării, atît asupra comunităților strămutate, cît și asupra celor gazdă, prin îmbunătățirea condițiilor de învățare. Programul mobilizează rețeaua de sprijin a unui copil cu scopul de a restabili sentimentul de normalitate și speranță. BLP se implementează în 26 de țări, iar datele cercetărilor arată că participarea la program ajută copiii să își îmbunătățească capacitatea de a-și înțelege emoțiile, a le comunica și autoregla, astfel îmbunătățindu-și starea de bine.
Preluat de la: Noi.md