În cadrul emisiunii 7 Zile de la Cinema1, Diacov a subliniat că o astfel de suprapunere ar putea să nu fie în interesul cetățenilor și ar putea genera multă „gălăgie”.
Politicianul a făcut un apel la guvernare să reconsidere planificarea referendumului de aderare la UE pentru a evita suprapunerea cu alegerile prezidențiale.
” Aș îndemna guvernarea să fie foarte atenți, să mai cîntărească, să mai vadă. Acum ni se pare nouă că totul va fi bine, dar după ce se va întîmpla va fi tîrziu de judecat. Asta sigur că o să se reflecte asupra stării de spirit. Dacă va fi organizat, va fi în turul 1. Dar de la primul tur la turul doi sînt două săptămîni. Atunci, o să ai rezultatul practic al acestui referendum, și atunci rezultatul practic poate să vină în cap la cel care l-a organizat dacă rezultatul va fi știrbit. Eu le-aș spune să fie foarte atenți, să mai cîntărească, să mai vadă, nu cred că el este necesar pentru alegerile prezidențiale,” a îndemnat Diacov, sugerînd că o astfel de decizie ar trebui luată cu mare grijă pentru a asigura claritatea și echitatea procesului democratic în Moldova.
Totodată, politicianul, a subliniat că, în timp ce multe țări au recurs la referendumuri ca parte a procesului de aderare la UE, acestea au fost organizate în mod tradițional la finalul negocierilor.
„Mai multe țări care au aderat în ultimii ani la Uniunea Europeană au făcut acest referendum, ele însă au fost organizate la finalul procesului de aderare,” a declarat Diacov, subliniind că aceste referendumuri au servit ca un act culminant, demonstrînd sprijinul popular pentru aderarea la UE.
Preluat de la: Noi.md