VIDEO Agricultorii au blocat mai multe segmente de drum în a doua zi de proteste

Agricultorii care au  protestat joi, 8 iunie au blocat pe mai mult timp traseele naționale care duc spre  Sculeni și Leușeni, precum și pe scurt timp drumurile naționale Bălți – Orhei, lăngă satul Sărăteni, și drumul Orhei – Rezina, lăngă satul Bușăuca, anunță Asociației „Forța Fermierilor”.

CITEŞTE ŞI VIDEO Fermierii au blocat accesul spre vama Leușeni

Fermierii au reușit să discute direct cu prim-ministrul Dorin Recean.

 Premierul,  fiind la Leova, a mers să se întâlnească cu agricultorii care protestează în regiune pentru a discuta despre ajutorul Guvernului. 

 

 

 

 Mâine, la orele 11.00 urmează să aibă loc  ședința Consiliului Asociației „Forța Fermierilor”, unde va fi luată decizia despre formele de continuare a protestelor pentru următoarele zile.

CITEŞTE ŞI VIDEO Sandu despre revendicările fermierilor: Înţeleg, dar nu putem închide ţara pentru Ucraina care ne apără

 Pe mai multe rețele de socializare au apărut imagini cu manifestații în zona vamei Leușeni. În context, Poliția de Frontieră anunțat că toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fără întreruperi în programul de lucru. 

CITEŞTE ŞI VIDEO Din câmp, pe drumurile naționale. Tractoare cu drapele naționale se adună la protest. Se aud claxoane aproape de Sculeni

Acțiunile de protest ale agricultorilor au început la 7 iunie. Membrii Asociației „Forța Fermierilor” susțin că au recurs la proteste, deoarece Guvernul nu răspunde cererilor de ajutor. 

CITEŞTE ŞI VIDEO/FOTO PROTEST cu tractoare în mai multe raioane ale țării. Ce solicitări au fermierii

CITEŞTE ŞI VIDEO Mesajul lui Vodă pentru fermieri: Guvernul reprezintă şi consumatorii care vor preţuri mai mici

 


Preluat de la: Publika.md