Operatorul pieței de energie electrică din România va avea filială în Republica Moldova. Anunțul ministrului Victor Parlicov

Operatorul pieții de energie electrică din România (OPCOM) urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe care să fie tranzacționată electricitate. Despre asta a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, după ce săptămâna trecută a efectuat o vizită la București. 

Oficialul a spus că vinerea trecută a vizitat companiile la București și Transgaz, și Transelectrica. Tot atunci a discutat cu responsabilii din România despre rutele de aprovizionare cu gaze naturale utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova

Totodată, ministrul Energiei Victor Parlicov s-a întâlnit cu administrația Transelectrica, iar discuțiile au fost despre proiectele de interconectare a infrastructurii energetice. Asta în contextul în care, săptămâna trecută, Guvernul de la București a aprobat un memorandum de Înțelegere între Executivele de la București și Chișinău privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale şi energie electrică din România şi Republica Moldova.

Energocom are din toamna trecută o sucursală în România, fapt ce a permis achiziții de energie electrică atunci când a existat deficit pe piața autohtonă.

 


Preluat de la: Publika.md