Sat spaniol, scos la vânzare cu 260.000 de euro. Oferta include 44 de case și un bazin de înot

Ofertă imobiliară de nerefuzat! Satul Salto de Castro din nord-vestul Spaniei a fost scos în vânzare contra sumei de 260 de mii de euro. Localitatea situată aproape de graniţa cu Portugalia deţine 44 de case, o biserică, o şcoală şi un bazin de înot. Toate acestea vor putea fi deţinute de un singur proprietar, care va da curs ofertei. 

Satul datează de la începutul anilor 1950. Bazele lui au fost puse de o companie care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania. Aici au fost cazați muncitorii care au construit un baraj de acumulare, în apropiere.

Proiectul a fost dat în exploatare, aşa că muncitorii au plecat. Astfel, în anii 1980, Salto de Castro a ajuns o localitate părăsită, până la începutul anilor 2000, când a fost cumpărată d eun om de afaceri. Scopul lui era să transforme localitatea într-un complex hotelier.

Criza economică mondială i-a spulberat însă intenţiile investiţionale. Aşa că proprietarul, în vârstă de 80 de ani a decis să vândă Salto de Castro. 

Reprezentanţii companiei imobiliare care intermediază vânzarea au spus, pentru BBC, că anunţul a avut peste 50.000 de vizite, de când a fost postat online, săptămâna trecută. Iar aproximativ 300 de persoane, din mai multe ţări, şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra.

Salto de Castro a mai fost scos la vânzare şi în trecut, însă preţul cerut atunci, de 6,5 milioane de euro, a ţinut potenţialii cumpărători departe. Preţul actual, de 260.000 de euro, este comparabil cu cel al unei garsoniere într-o zonă centrală din Madrid sau Barcelona. Anunţul precizează, însă, că cine vrea să renoveze clădirile ori să continue proiectul de transformare a localităţii într-un complex turistic ar trebui să investească în jur de două milioane de euro. 


Preluat de la: Publika.md