Alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată pe stomacul gol

 Există o listă cu alimente pe care nu trebuie să le consumi niciodată pe stomacul gol. Câteva dintre ele sunt foarte consumate la micul dejun. De ce trebuie să nu te mai atingi la prima masă a zilei, citește un pic mai jos.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă nu tot ce ne atrage este și recomandat să fie mâncat imediat după trezire. Foarte puţini dintre români sunt conştienţi de faptul că unele alimente fac rău, dacă sunt consumate pe stomacul gol.

Ce trebuie să includă prima masă a zilei
Potrivit nutriționiștilor, prima masă a zilei trebuie să includă fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, care să ne aducă energie şi să ne țină de foame până la masa de prânz.

Un mic dejun cu alimente foarte procesate ne poate face să ne simţim mai lent. De asemenea, vom fi expuși la îngrășare și la boli cronice.

Roşiile și citricele
Aceste alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol. Sunt ideale în salate, dar trebuie evitate când stomacul este gol. Acidul tanic din roşii creşte aciditatea stomacală şi duce la apariţia unor afecţiuni gastrice.

Astfel înainte de a mânca roșii, portocale, grepfrut, mandarine, trebuie să mânânci ceva. Altfel, te poți alege cu probleme de esofag, gastrită sau ulcer.

Produse de patiserie
Produsele de patiserie nu sunt cea mai bună alegere pentru stomacul tău când vine vorba de micul dejun. Drojdia pe care acestea o conţin îţi poate irita stomacul şi te poate duce, în timp, la probleme de digestie.

Astfel, acestea trebuie evitate pe stomacul gol, fie după ce te-ai trezit, fie mai târziu în timpul zilei, ca și gustare rapidă.

Dulciuri
Se știe că zahărul este foarte uşor de digerat, dar când este luat pe stomacul gol, organismul nu poate secreta suficientă insulină pentru a-şi menţine nivelul normal în sânge.

Astfel, micul dejun format din dulciuri este o reţetă perfectă pentru a ajunge să suferi de boli oculare sau de diabet. În plus, zahărul este un aliment acid, care poate perturba echilibrul acid-alcalin al organismului.

Iaurtul
Iaurtul conţine bacterii lactice care sunt benefice pentru sănătate, însă acest aliment îţi poate afecta mucoasa gastrică din cauza expunerii stomacului la un nivel ridicat de aciditate, mai ales dacă acesta este consumat singur.

Acidul lactic distruge bacteriile lactice prezente în iaurt şi produce aciditate în stomac. Cel mai indicat este să mănânci iaurtul ca gustare, la una sau două ore după micul dejun.

Perele nu sunt indicate la micul dejun
Perele conţin fibre şi sunt o alegere foarte bună, dar să nu fie mâncate pe stomacul gol. Altfel, perele ne afectează mucoasa gastrică şi poţi apărea durerile de stomac.

Nutriționiștii recomandă ca perele să fie combinate cu alte fructe sau să fie amestecate la un bol cu fulgi de ovăz. 


Preluat de la: Timpul.md