Cinci acte false, descoperite la frontieră. Sunt documentați patru conaționali și un cetățean al Ucrainei

Cinci acte oficiale, cu semne de contrafacere, au fost depistate la controlul trecerii frontierei de stat. Sunt documentați patru conaționali și un cetățean al Ucrainei.

Primul act a fost descoperit în husa de telefon a unui bărbat de 28 de ani, aflat într-un microbuz ce efectua curse ocazionale în Europa. Acesta fost eliberat contra sumei de 150 de euro, printr-o rețea de socializare.

Un alt caz a fost depistat în automobilul unui Ucrainean, acesta și-a contrafăcut singur revizia tehnică. În acest sens, mașina a fost plasată pe teritoriul SPF Otaci, până la elucidarea circumstanțelor și prezentarea actelor veridice.

Alte cazuri au fost depistate la Leușeni, tinerii și-au perfectat permisele cu ajutorul unor persoane în schimbul a 850 de euro. În ambele cazuri, persoanele și-au continuat călătoriile în calitate de pasageri.

Încheie șirul ilegalităților un conațional de 34 de ani care deținea asupra sa o carte de identitate românească falsificată. La audieri, bărbatul a declarat că în Federația Rusă a intrat în posesia buletinului românesc, după ce a achitat 5 mii de ruble. 

Toate actele cu indici de falsificare au fost ridicate și transmise spre expertiză. 


Preluat de la: Publika.md