Bucurie pentru copiii din Şolcani, raionul Soroca, acolo unde a fost inaugurat un teren de joacă

Sărbătoare mare pentru copiii din Şolcani, raionul Soroca. Aici a fost inaugurat un teren de joacă la inițiativa deputatului Platformei „Pentru Moldova”, Corneliu Padnevici. Proiectul a fost susținut şi de câțiva agenți economici. Localitatea face parte din circumscripţia numărul 6 – Drochia, Dondușeni, Soroca, unde a fost ales deputatul. Pe pagina de facebook a Platformei „Pentru Moldova” se precizează că aceasta îşi propune să elaboreze și să promoveze proiecte de legi și inițiative în susținerea copiilor și familiilor. 

Acesta este al doilea teren amenajat de către deputați din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. Sătenii spun că acest proiect era foarte aşteptat în localitate şi că acum vor fi mai liniştiţi pentru copiii lor care se joacă într-un loc sigur şi modern.

„Pentru satul nostru acest teren este foarte important pentru că avem copii mulţi şi într-adevăr ei vin şi se joacă. Vin copii din satul vecin şi din satul nostru şi de la grădiniță vin”, a menționat o femeie.

„Foarte minunat. Cuvinte nu am, e foarte frumos”, a spus o altă localnică.

„Foarte bun, foarte bună părere avem. Ne mândrim cu satul nostru şi ne pare foarte bine că s-a deschis aşa teren”, a spus o altă femeie.

„Noi visam de mult la un aşa teren , dar din lipsă de finanțe chiar nu ne puteam permite un asemenea teren pentru copii. Şi sperăm că părinţii se vor bucura aflându-se alături de copii lor şi jucându-se”, a declarat o altă localnică.

Primarul localităţii, ales din partea PDM, spune că toţi locuitorii comunei vor putea beneficia de acest teren de joacă.

„După cum vedeți terenul se află alături de grădiniță şi era necesar şi tare aşteptat. Este un teren care a fost mult așteptat şi bine venit pentru comunitatea noastră. Un teren destul de modern şi care corespunde tuturor standardelor”, a declarat Boris Rotaru, primarul comunei Şolcani.

Deputatul din Platforma „Pentru Moldova” Corneliu Padnevici, care a venit cu iniţiativa de a deschide acest teren de joacă, a menționat că susținerea educației și crearea condițiilor pentru dezvoltarea copiilor sunt prioritare pentru el.

„Este un eveniment important pentru comuna Şolcani aici sunt mulți copii şi aceștia trebuie susținuți. ori un teren de joacă este acel loc minunat să aibă şi ei între ei o competiție, să încerce să comunice şi să se dezvolte mai departe. Fără copii nu vom avea nici economie, fără copii nu vom avea nici un viitor al Republicii Moldova”, a precizat Corneliu Padnevici, deputat Platforma „Pentru Moldova”.

Amintim că, recent, cu susținerea deputatului neafiliat Eleonora Graur, care face parte din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, și în localitatea Mincenii de Sus, raionul Rezina, a fost inaugurat un teren de joacă pentru copii. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” este formată din deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și șase parlamentari neafiliați.


Preluat de la: Publika.md