Gest demn de urmat! O moldoveancă stabilită în Spania a confecţionat măști de protecție și le-a distribuit gratuit în spitale

Moldoveanca Viorica Garștea, stabilită în Spania de 19 ani, a cusut gratuit măști de protecție timp de o lună. Femeia a decis astfel să ia parte la inițiativa locală din Los Alcazares și să-și aducă propria contribuție în lupta împotriva pandemiei.

Femeia a confecționat măști la propria mașină de cusut. Apoi, le-a distribuit gratis în spitale și persoanelor care aveau nevoie de ele la serviciu.

Într-o lună, Viorica Garştea, împreună cu zeci de voluntari, au asigurat cu echipament de protecție toate spitalele locale, iar recunoștința pentru efortul depus a fost pe măsură.

În Spania, unde au fost înregistrate peste 25 de mii de decese şi aproape 250 de mii de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, teama de coronavirus plutește în aer.

„Самое страшное, когда люди, которых госпитализировали и которые попадают в больницу – оказываются на чаше весов для врачей. Последним постоянно приходитя выбирать: вот этот более молодой, его мы будем лечить. А вот этот более старый, он может подождать, его можно оставит и так”.


Preluat de la: Publika.md