SURSE / Gruparea Nichiforciuc-Andronachi vrea să-l facă pe Ion Chicu președintele PDM

Zilele lui Pavel Filip la conducerea PDM ar fi numărate, iar locul său ar urma să fie ocupat de Ion Chicu, ne informează surse demne de încredere.

Gruparea Nichiforciuc-Andronachi încearcă „dintr-un foc” să scape de deputații care se împotrivesc în transformarea PDM-ului într-o anexă a PSRM și să preia controlul asupra partidului. 

Surse din anturajul PDM ne asigură că „scenariul” prin care Chicu este numit Președinte al PDM, are puține șanse de izbândă.

Amintim că ieri, Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de presă la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea dintre democrați și omul lui Dodon a durat mai multe ore. 

Democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu, omul lui Igor Dodon, despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, atât la ședința de mâine cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia. În ultima perioadă au apărut numeroase informații despre situația tensionată din interioriul PDM și mai ales despre o posibilă debarcare a lui Pavel Filip din funcția de președinte al formațiunii, informează deschide.md.

Nichiforciuc: Chicu ar putea fi prim-ministru din partea PD

„Nu este cazul acum să discutăm despre funcția de spicher sau premier care ar putea reveni conform acordului, după alegerile prezidențiale. Noi pledăm pentru faptul ca în funcții responsabile în stat să fie persoane profesioniste și tehnocrate. Așa cum l-am susținut pe domnul Chicu la funcția de secretar de stat, când a fost înaintat, la funcția de ministru al Finanțelor, apoi așa cum l-am susținut, împreună cu PSRM-ul, ca pe o persoană apolitică, tehnocrată și profesionistă pentru funcția de prim-ministru, de ce nu ați admite situația că după alegerile prezidențiale, domnul Chicu ar putea fi prim-ministru din partea PD?”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc pentru unimedia (30 aprilie).


Preluat de la: Timpul.md