Zeci de transportatori de mărfuri și persoane care activau ilicit, AMENDAȚI de ANTA. Unii șoferi au rămas fără dreptul de a utiliza vehiculele

66 de transportatori de mărfuri și persoane, care activau ilicit, au fost amendați săptămâna trecută, în urma verificărilor efectuate de inspectorii ANTA în Chișinău, Ialoveni, Orhei, Bălți, Fălești, Telenești, Rîșcani, Nisporeni, Căușeni, Cimișlia, Soroca, Cahul, Leova, precum și pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Costești, Otaci, Criva și Giurgiulești.

Pentru 30 de conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului, fiindu-le ridicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

În comunicatul emis de ANTA mai este menționat că în cadrul controalelor planificate, 5 operatori de transport rutieri s-au ales cu amenzi de 72.000 de lei.

De la începutul anului 2020, pentru transportarea ilicită a persoanelor și mărfurilor sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 627 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier și amenzilor contravenționale în mărime de aproape 4.000.000 de lei, fiind achitați în bugetul de stat 1.388.960 de lei.


Preluat de la: Publika.md