Moldova va primi un împrumut de 52,5 milioane de euro de la Banca Mondială

Banca Mondială oferă Republicii Moldova un împrumut de 52,5 milioane de euro. Decizia a fost aprobată ieri, de instituţia financiară internaţională.

Banii provin din resursele Asociației Internaționale pentru Dezvoltare şi vor fi cheltuiţi în lupta împotriva răspândirii COVID-19.  

O parte din bani ar urma să fie direcţionată spre consolidarea sistemului de sănătate din ţara noastră. Mai exact, vor fi procurate echipamente şi materiale de protecţie pentru angajaţii din spitale, utilaje medicale pentru laboratoare şi consumabile pentru secţiile de terapie intensivă și ambulanțe.  

Acordul de împrumut mai prevede şi instruirea personalului medical în oferirea asistenței pacienţilor bolnavi de COVID-19.  

O altă parte e alocată atenuării riscurilor sociale provocate de pandemia de coronavirus. În acest sens, Banca Mondială va susţine programul guvernamental ”Ajutor Social”. Instituţia internaţională precizează că vor primi sprijin, în special, persoanele infectate cu COVID-19, bugetarii care sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus şi familiile cu copii ai căror părinţii şi-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. 


Preluat de la: Publika.md