Droguri în valoare de peste 3,1 milioane de lei, depistate la rădăcina copacilor, în raionul Fălești (VIDEO)

Droguri în valoare de peste 3,1 milioane de lei au fost depistate de polițiști în urma a trei percheziții efectuate în raionul Fălești. 

Stupefiantele erau ascunse într-un automobil și la rădăcinile unor copaci. 

Potrivit poliției, în urma investigațiilor efectuate, a fost reținut un bărbat în vârstă de 38 de ani, originar din raionul Fălești, membru al unei grupări, destructurate în luna mai curent. Atunci, oamenii legii au reținut trei persoane, fiind sechestrate droguri în valoare de peste 2,6 milioane de lei. 

Bărbatul reținut recent avea rolul de transportator-curier al drogurilor. La fel, a fost identificat și liderul grupării, care s-a dovedit a fi un cetățean al Federației Ruse. Acesta, dirija de peste hotare activitatea criminală a membrilor, organiza transportarea drogurilor din țările UE, introducerea lor în țara noastră și transportarea stupefiantelor în Rusia.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate s-a  stabilit că drogurile erau transportate din Olanda, iar în acest sens erau utilizate automobilele dotate cu locuri special amenajate ca ascunzișuri. 

Bărbatul  a fost reținut pentru 72 de ore, ulterior instanța de judecată a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile, iar liderul grupării urmează a fi anunțat în urmărire generală.  

Dacă vor fi găsiți vinovați, traficanții de droguri riscă închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

 


Preluat de la: Publika.md