Agenția Servicii Publice și HORECA își reiau activitatea. S-ar putea mări și numărul de curse charter

De mâine, mai mulți agenți economici din sectorul HORECA își vor putea relua parțial activitatea, iar de luni, Agenția Servicii Publice va elibera mai multe tipuri de acte. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Astfel, tinerii își vor putea înregistra căsătoriile.

În același timp, vehiculele cu regim special vor putea fi înmatriculate, iar conducătorii auto – documentați. Șeful executivului însă a menționat că serviciile menționate vor putea fi prestate doar cu respectarea  normelor epidemiologice.

„Se permite, începând cu ziua de mâine, comercializarea produselor la pachet şi în regim catering de către unităţile de alimentaţie publică, cu unele excepţii. De exemplu, cu excepţia bufetelor expres, vânzătorilor ambulanţi la tonete, cărucioarelor mobile care vând mâncare, prepararea hranei la standuri din pieţe, activităţi ale restaurantelor şi barurilor conexe transportului”, a spus Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu a declarat că mai mulți cetățeni au solicitat să fie redeschise și ghișeele Agenției Servicii Publice pentru a-și putea perfecta unele acte. Acest lucru se va întâmpla de luni, fiind respectate toate normele epidemiologice.

„Şi anume. Înmatricularea vehiculelor cu regim special, documentarea conducătorilor auto, înregistrarea actului de naştere cu eliberarea certificatului, înregistrarea căsătoriei. Au fost mai multe adresări din partea cetăţenilor”, a zis Chicu.

Chicu a mai anunțat că vineri ar putea fi luată și o decizie relaxare a relaxare a restricțiilor referitoare la plimbările în aer liber.

Totodată, prim-ministrul anunță că de săptămâna viitoare s-ar putea majora numărului de curse charter.


Preluat de la: Publika.md