Autorităţile belaruse resping informaţia despre moartea unei persoane în urma protestelor

Autorităţile belaruse au respins informaţiile despre moartea unui bărbat în timpul protestelor antiguvernamentale de duminică, 9 august.

„Morţi nu sunt! Informaţiile difuzate de unele publicații de pe Internet sunt false”, a informat Ministerul Sănătăţii. Instituţia precizează că toţi cei care au avut nevoie de asistenţă medicală au beneficiat de aceasta în deplină măsură.

Potrivit Ministerului de Interne din Belarus, în timpul protestelor, 39 de reprezentanţi ai forţelor de ordine şi peste 50 de civili au fost răniți. 

„În noaptea de 9 spre 10 august, în țară au fost înregistrate adunări focale de cetățeni în zona secțiilor de votare și în piețele centrale din 33 de așezări. În total, aproximativ 3 mii de persoane din toată țara au fost reţinute pentru participarea la evenimente în masă neautorizate. Dintre acestea, aproximativ o mie la Minsk și mai mult de două în alte regiuni ale republicii. În timpul confruntărilor au fost răniţi peste 50 de cetățeni, precum și 39 de polițiști, unii dintre ei fiind spitalizați „, a declarat secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Interne Olga Cemodanova.

Potrivit acesteia, la Minsk, la ora 22.00, protestatarii au aprins focuri, au aruncat obiecte ascuţite şi cuie pe carosabil, au ridicat baricade, au demontat plăci de pavaj și au aruncat în poliţişti. „Mai mulţi protestatari, erau în stare de ebrietate alcoolică. De menționat că împotriva protestatarilor nu au fost utilizare arme”, a mai notat reprezentantul Ministerului de Interne.

CITEŞTE ŞI Cel puţin o persoană a decedat în urma protestelor de la Minsk

 


Preluat de la: Publika.md