Artă sub podul de la Telecentru. Pictura "Pomul vieţii", realizată de Dmitri Potapov, prinde contur

Se face artă şi în stradă. Chiar sub podul de la Telecentru, la intersecția străzii Miorița și șoseaua Hâncești, unde artistul Dmitri Potapov lucrează zilnic la un proiect pe care l-a intitulat „Pomul vieţii”. Pictura murală de proporţii reprezintă mai multe vieţuitoare şi plante pe cale de dispariţie în ţară.

Ciuperca amanita, gândacul de cerb, sturzul cântăreţ, fluturele cap-de-mort… toate sunt incluse în Catea Roșie a Moldovei și vor putea fi admirate pe pereţii pasajului. Despre acest proiect a anunţat primarul Capitalei Ion Ceban încă la mijlocul lunii iulie. Artistul care a fost selectat, urmează să picteze în 35 de zile 3800 de metri pătrați.

„Din păcate societatea noastră nu este pregătită să accepte asemenea decizii îndrăznețe. Aşa că trebuie să începem cu ceva mai simplu. Tocmai din această cauză am acceptat să particip la acest proiect”, a menționat Dmitri Potapov.

Costul proiectului se ridică la 300 de mii de lei. Cel mai important este faptul, că la intrarea în Chișinău, locuitorii oraşului, dar și oaspeții acestuia vor putea admira o compoziţie unică.

„Chișinăul va fi frumos atunci, când va fi adoptat un plan urbanistic, când va fi respectată imaginea orașului și nu vor exista aceste construcții oribile. Arta stradală și picturile murale nu vor schimba aspectul Capitalei, dar îi vor da un pic de culoare”, a declarat artsitul.

Pictorul de 28 de ani este jurist de profesie, dar nu a lucrat nicio zi în acest domeniu. În schimb, de când a luat pensula în mână, a reuşit să creeze adevărate capodopere pe pereții caselor din România, Spania și Georgia.

Și în Chișinău a realizat câteva picturi murale. Cele mai cunoscute sunt covorul moldovenesc „Un Pic De Love” și portretul unei fetițe în leagăn, amele în centrul Capitalei. Această lucrare, Dmitri Potapov speră să o termine în câteva săptămâni. Pentru asta va avea nevoie de aproape 20.000 de litri de vopsea. Producătorii, care sunt și sponsorii proiectului, dau asigurări că aceasta va fi de calitate, iar pictura se va păstra
cel puțin zece ani.


Preluat de la: Publika.md