Poliţia de Frontieră califică drept ilegal protestul de la vama Leuşeni

Poliţia de Frontieră a calificat drept ilegal protestul transportatorilor auto la vama Leuşeni. Într-un comunicat de presă emis de Poliţia de Frontieră se arată că blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni creează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic. 

Mai mult, majoritatea manifestanților prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează Republica Moldova pe plan internațional.

În acest sens, poliţia de frontieră solicită protestatarilor să desfăşoare acţiuni de protest în locuri care nu ar deranja circulația transfrontalieră.

Poliţia de Frontieră precizează că la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome de infecție Covid-19, precum și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare de 14 zile. Verificările riguroase sunt efectuate de partea română. În acest context, cetăţenii sunt rugaţi ca înainte de a porni în călătorie să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE.

„Poliția de Frontieră susține cu fermitate că nu va admite orice tip de ilegalitate la frontieră, inclusiv trafic ilicit de pasageri și acele acumulări ilicite de taxe. Pe această linie vom desfășura în continuare mai multe operațiuni de prevenire și combatere a acestor criminalități transfrontaliere”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

 


Preluat de la: Publika.md