EXPLOZIA DIN BEIRUT. 16 responsabili ai portului au fost arestați. Numărul celor decedaţi a ajuns la 149

Cel puţin 16 responsabili ai portului din Beirut şi ai autorităţilor vamale au fost arestaţi în ancheta privind explozia mortală şi devastatoare produsă marţi la un depozit în care se aflau stocate tone de azotat de amoniu, a anunţat joi procurorul militar.

Este vorba de „responsabili ai Consiliului de administraţie al portului din Beirut şi ai administraţiei vamale, precum şi de responsabili pentru lucrările de întreţinere şi de cei care au efectuat lucrări în hangarul numărul 12”, unde se aflau stocate tone de azotat de amoniu, a precizat procurorul militar Fadi Akiki, într-un comunicat citat de AFP, scrie Agerpres.

Cele două explozii produse marţi la Beirut au ucis 149 de oameni şi au rănit peste 5.000, iar zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Deflagraţiile, declanşate de un incendiu la un depozit de azotat de amoniu, au lăsat fără adăpost 300.000 de locuitori din capitala Libanului.

Autorităţile libaneze afirmă însă că depozitul a explodat în urma unui incendiu. Autorităţile portuare, vămile şi unele servicii de securitate ştiau că acolo erau depozitate materiale chimice periculoase, dar se învinovăţesc reciproc.

 


Preluat de la: Publika.md