Un consilier municipal de la PAS lanseză acuzaţii grave în adresa şefei Direcției Arhitectură din Capitală

Capitala ar putea pierde un teren de 62 de ari. Anunţul a fost făcut de consilierul fracțiunii PAS, Roman Cojuhari, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal.

Potrivit lui Cojuhari, de vină ar fi șefa Direcției Generale Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, care a emis certificat de urbanism pentru proiectarea unui complex de blocuri. În acest context, consilierul PAS a solicitat începerea unei anchete de serviciu pe numele Svetlanei Dogotaru, dar şi anularea certificatului.

Totodată, Roman Cojuhari a explicat schema prin care Dogotaru a comis ilegalităţile privind darea în arendă a unui teren municipal la un preț redus, construirea unui complex locativ pe terenul arendat și în final privatizarea acestui teren.

De asemenea cosilierul spune că acesta nu este primul caz de acest gen, „prin astfel de scheme au fost privatizate zeci de hectare de teren municipal, iar bugetul orașului Chișinău a fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei.”.

Contactată de publika.md, șefa Direcției Generale Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile alesului local.

 


Preluat de la: Publika.md