Care este țara pe care Google a eliminat-o complet din Google Maps

 Apple și Google sunt acuzate că au eliminat Palestina de pe hărțile lor.

Israelul și Palestina au o relație extrem de complicată, iar acest lucru s-a materializat în diferite conflicte militare și dispute teritoriale, dar și în aspecte care, pentru noi cei din România, ar părerea neimportante. Mai exact, Google și Apple sunt acuzate că au exclus Palestina de pe hărțile lor.

O simplă căutare a termenului Palestina în Apple Maps sau în Google Maps prezintă conturul teritoriilor Gaza și Cisiordania, dar fără a exista o etichetă specifică pentru căutare, notează The Independent.

La baza acestei noi controverse se află o postarea a unui user de pe Instagram care a acuza cei doi giganți din domeniul tehnologiei că au „eliminat în mod oficial” Palestina de pe hărțile lor.

Moderatorii rețelei au adăugat un update în care respectiva postare a fost catalogată drept „informație falsă”. Cu toate acestea o serie de articole și alte postări de pe rețelele sociale au întreținut controversele, Apple și Google fiind acuzate că sprijină ocupația israeliană.

Un context geopolitic extrem de complicat

Palestina este un stat recunoscut de către Organizația Națiunilor Unite și de către 136 țări care fac parte din aceasta. Cu toatea astea, SUA, țara în care cele două corporații își au sediul nu adoptă aceeași poziție.

Deși Google nu a răspuns acuzațiilor legate de poziția sa asupra situației Palestinei, pe site-ul companiei, la secțiunea dedicată teritoriilor disputate este scris: „Frontierele contestate sunt afișate sub forma unei linii întrerupte, de culoare gri. Locațiile implicate nu au căzut de acord în privința frontierei”.

Acest nou scandal vine pe fondul declarațiilor premierului israelian Benjamin Netanyahu în care acesta promite anexarea teritoriilor ocupate pe malul vestic al Iordanului.

Acest anunț a determinat peste 1.000 de parlamentari din Europa să semneze o scrisoare comună în care atrag atenția că o astfel de evoluție va duce la destabilizarea regiunii și la încălcare principiilor dreptului internațional. 


Preluat de la: Timpul.md